Geluidshinder Brussels Airport – Diegem werd vaakst overvlogen in 2016

Geluidshinder Brussels Airport - Diegem werd vaakst overvlogen in 2016

Het Vlaams-Brabantse dorp Diegem (deelgemeente van Machelen) heeft vorig jaar de meeste vliegtuigen van of naar Brussels Airport over zich gekregen. Dat blijkt uit statistieken van Philippe Touwaide, de federale ombudsman voor de luchthaven. Diegem ligt aan het uiteinde van de piste 25R van Brussels Airport, de baan van waarop de meeste vliegtuigen opstijgen.
Behalve over Diegem, vlogen vliegtuigen van of naar de luchthaven van Zaventem het vaakst over Stokkel, Sint-Pieters-Woluwe en Kortenberg, zegt de ombudsman nog. Hij benadrukt dat het aantal vliegtuigen niets zegt over de geluidshinder die de inwoners ondervonden.
Volgens Touwaide kwamen de meeste klachten over geluidsoverlast door vliegtuigen uit Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrachts-Woluwe, Kraainem, Wezembeek-Oppem en Waterloo, net als uit Jette, Neder-Over-Heembeek, Wemmel en het noorden van Leuven.
De ombudsdienst maakt in februari preciezere cijfers bekend. De dienst bestaat dan ook 15 jaar.
Volgens cijfers van Brussels Airport werden er vorig jaar 223.688 vluchten uitgevoerd op Brussels Airport, 6,5 procent minder dan in 2015.

bron: Belga