Cristiano Ronaldo verkozen tot FIFA’s Best

Cristiano Ronaldo verkozen tot FIFA's Best

Cristiano Ronaldo is op de eerste editie van “The Best FIFA Football Awards” in het Zwitserse Zürich verkozen tot FIFA’s Best, de opvolger van de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar. In de verkiezing haalde de 31-jarige Portugese sterspeler van Real Madrid het van FC Barcelona-draaischijf Lionel Messi en Atletico Madrid-ster Antoine Griezmann. In 2010 werd de FIFA World Player of the Year samengevoegd met de Ballon d’Or van het Franse voetbalmagazine France Football. Na zes edities van de FIFA Ballon d’Or werd de samenwerking stopgezet. France Football reikte zijn Gouden Bal op 13 december voor de vierde keer aan Cristiano Ronaldo uit en ook op de Globe Soccer Awards in Dubai werd hij verkozen tot Speler van het Jaar. Door de Europese persagentschappen werd de aanvaller van Real Madrid dan weer verkozen tot Sporter van het Jaar.

Tot vorig jaar bepaalden alleen de bondscoaches en kapiteins van de voetbalelftallen van de 211 FIFA-leden naar wie de FIFA Ballon d’Or ging. Hun stem telde deze keer nog maar voor de helft mee. De andere helft kwam uit een internetpoll bij de fans en uit de keuze van een panel van meer dan 200 voetbaljournalisten. De FIFA publiceerde een lijst met 23 genomineerden, waaruit de bezoekers van www.fifa.com tot 22 november hun keuze konden maken. Uiteindelijk kwamen er met “CR7”, Lionel Messi en Antoine Griezmann drie supergenomineerden uit de bus. Kevin De Bruyne, de enige Belg op de vorige lijst met 23 namen, werd niet weerhouden.

De verkiezing van Ronaldo was allerminst een verrassing. De Portugees viel dit seizoen nauwelijks af te stoppen en was vorig kalenderjaar goed voor meer dan vijftig doelpunten voor Real Madrid en Portugal. Met Real won hij de Champions League (na strafschoppen tegen Atletico Madrid), de UEFA Supercup (na verlengingen tegen Sevilla) en het WK voor clubs. Met Portugal won hij het EK in Frankrijk (na verlengingen tegen het gastland).

bron: Belga