Claudio Ranieri verkozen tot Coach van het Jaar

Claudio Ranieri verkozen tot Coach van het Jaar

Claudio Ranieri, manager van Premier League-kampioen Leicester City, is uitgeroepen tot Coach van het Jaar op de eerste editie van ‘The Best FIFA Football Awards’ in het Zwitserse Zürich. De Italiaan haalde het van Fernando Santos, die met Portugal het EK 2016 won, en Zinédine Zidane, die Real Madrid onder meer de Champions League-trofee bezorgde. De 65-jarige Ranieri sloeg vorig jaar de voetbalwereld met verstomming door met Leicester City de titel te pakken in de Premier League. Dit seizoen gaat het de ‘Foxes’ minder voor de wind, met een 15e plaats in de Premier League na 20 speeldagen. Leicester staat wel in de achtste finales van de Champions League (tegen FC Sevilla), nadat het de groep met Club Brugge won. De Argentijnse voetballegende Diego Maradona overhandigde in Zürich de award aan de Italiaan.

Bij de vrouwen werd Silvia Neid (52) voor de derde keer verkozen tot beste coach, vijf maanden na het olympisch goud in Rio de Janeiro met het Duitse nationale vrouwenteam. Intussen is Neid niet langer bondscoach.
De aanvoerders en bondscoaches van alle bij de FIFA aangesloten landen mochten hun stem uitbrengen. Fans en tweehonderd vertegenwoordigers van de media zorgden voor de overige vijftig procent van de stemmen.

bron: Belga