Agente doodgeschoten in Orlando

In Orlando, in de Amerikaanse staat Florida, is vanochtend een politieagente doodgeschoten. De dader, die als “gewapend en gevaarlijk” wordt beschouwd, is op de vlucht. Er is een grootschalige zoekoperatie aan de gang. Rond 7 uur ’s ochtends benaderde sergeant Debra Clayton, die al meer dan 17 dienstjaren achter de rug heeft bij de politie van Orlando, Markeith Loyd (41), die stond geseind in verband met een moordzaak. Loyd opende het vuur en Clayton werd drie keer geraakt. Ze overleed niet veel later aan haar verwondingen.

Loyd stal daarop een wagen en sloeg op de vlucht. Hij vuurde daarbij twee keer op een patrouillewagen die de achtervolging had ingezet. Hij liet daarna de auto achter en stal een tweede auto, zegt de politie. Ondertussen is een grootschalige zoekactie met honderden agenten op poten gezet.

Loyd is geen onbekende voor het gerecht. Hij zat al eens een gevangenisstraf van vier jaar uit wegens slagen en verwondingen aan een agent en wegens weerspannigheid. Terwijl hij zijn straf uitzat werd hij in 2011 veroordeeld tot 27 maanden cel voor het bezit van zelfgemaakte wapens. In 1995 was hij aangeklaagd in een moordzaak, maar die aanklachten werden ingetrokken.

Bron: Belga