Creatief genie breit truien van de plekken die hij bezoekt

Foto Sam Barsky

Ieder zijn hobby, al is de ene al iets opmerkelijker als de andere, maar die van Sam Barsky steekt er toch bovenuit. Hij bereikte de voorpagina sociale nieuwssite Reddit door truien te breien van plekken die hij bezoekt.

Stonehenge, Times Square, de Golden Gate Bridge of een eenvoudige waterval … Een bezoekje aan een toeristische trekpleister is voor Sam Barsky niet compleet zonder een passende trui die hij zelf heeft gebreid.

All the sweaters I knitted in 2016

Posted by Sam Barsky – artistic knitter on Tuesday, 3 January 2017

De Amerikaan uit Baltimore begon met zijn hobby in 1999 door twee eenkleurige truien volgens een patroon te breien. Op zoek naar een uitdaging breide Barsky het volgende jaar een vest met een tekening op, zonder patroon.

“Nadat dat experiment een succes was, brei ik de ene trui na de andere. Ofwel hebben ze een doorsnee landschap, ofwel een specifiek landmark. Alles dat ik zie kan op een trui belanden”, vertelt de fervente breier bij Mashable.

Pas na een tijdje besloot de hobbyist om te poseren in de landschappen die op zijn trui staan afgebeeld. “Momenteel heb ik 91 foto’s op de bijhorende plekken, maar ik heb 103 truien met een locatie. Het doel is om zo’n foto te maken met elke trui, maar voor de meeste moet ik naar een ander continent reizen”, besluit Barsky. Een perfecte reden om te reizen dus.

De avonturen en creaties van de enthousiaste breier kan je volgen op zijn Facebookpagina, ‘Artistic Knitting of Sam Barsky’.

Here I am, wearing my first Niagara Falls sweater at Niagara Falls

Posted by Sam Barsky – artistic knitter on Thursday, 21 May 2015