Belgen in het buitenland - Batshuayi rekent met Chelsea makkelijk af met derdeklasser Peterborough

Chelsea heeft zich zondag geplaatst voor de zestiende finales van de Engelse FA Cup. In de derde ronde haalde de competitieleider het op Stamford Bridge met 4-1 van derdeklasser Peterborough United. Chelsea-coach Antonio Conte had vooraf aangekondigd een veredeld B-team aan de aftrap te brengen en dus kreeg Rode Duivel Michy Batshuayi voorin nog eens de voorkeur op topschutter Diego Costa. Voor Batsman was het nog maar de vierde basisplaats voor The Blues sinds hij vorige zomer voor veertig miljoen euro werd overgenomen van Olympique Marseille en de eerste sinds eind oktober in de League Cup tegen West Ham. De miljoenenaankoop bedankte voor het vertrouwen door op slag van rusten de 2-0 in doel te trappen, zijn vierde doelpunt in Britse loondienst. De overige drie doelpunten vielen in de League Cup, in de Premier League staat de teller nog op nul.

Pedro had na negentien minuten de score geopend voor Chelsea, na de pauze vonden Willian (53.) en opnieuw Pedro (76.) nog de weg naar de netten voor de thuisploeg. Tom Nichols scoorde na 71 minuten de eerredder voor de derdeklasser. Chelsea beëindigde de wedstrijd nog met tien, na de rode kaart voor aanvoerder John Terry. Sterkhouder Eden Hazard kwam niet van de bank, eerste doelman Thibaut Courtois zat niet in de selectie - net als de teruggekeerde Charly Musonda Junior.

Eerder op zondag plaatste tweedeklasser Fulham zich al voor de vierde ronde dankzij een 1-2 zege op het veld van reeksgenoot Cardiff City. Denis Odoi speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers.