Gladde wegen veroorzaken in Nederland bijna 200 ongelukken

Op verschillende wegen in Nederland zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ongelukken gebeurd door de gladheid die het gevolg is van sneeuw en ijzel. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) stond de teller rond 07.30 uur op bijna tweehonderd aanrijdingen. Rond 04.00 uur schaarde een vrachtwagen op de A4 richting Amsterdam. Even later reed daar een personenauto tegenaan. Twee inzittenden van de auto zijn gewond geraakt. Bij knooppunt Westpoort was de verbindingsweg tussen de A10 en de A5 uren afgesloten nadat een bestelbus spinnend tot stilstand was gekomen.

De VID meldde kort voor 06.00 uur ook ongelukken in Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Friesland. Op de A59 kantelde een vrachtwagen die daarna in brand vloog. De A16 richting Rotterdam is dicht bij het knooppunt Zonzeel na een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto.

Op de A58 tussen de knooppunten De Stok (Roosendaal) en Princeville (Breda) zijn zo veel schuivers en glijpartijen geweest dat de weg over een afstand van meer dan 20 kilometer mogelijk helemaal dicht gaat, omwille van de veiligheid.

Behalve het wegverkeer, heeft in Nederland ook het treinverkeer last van het winterweer. Op verschillende trajecten rijden er geen treinen, onder meer tussen Vlissingen en Roosendaal.

Bron: Belga