Kersverse vader krijgt tal van jobaanbiedingen na laf ontslag

Foto Gofundme

Een Amerikaanse man, die ontslagen werd nadat hij de geboorte van zijn kind boven zijn werk verkoos, krijgt steun uit allerlei hoeken. Zo loopt er een crowdfundingcampagne en kreeg hij al nieuwe jobaanbiedingen.

De keuze tussen je job en de geboorte van je kind is meestal snel gemaakt. Voor Lamar Austin uit de Amerikaanse staat New Hampshire was dat niet anders. Voor hem gaat zijn familie boven alles, dus liet hij zijn baas weten dat hij op nieuwjaarsnacht niet kon werken.

In plaats van een bericht met felicitaties, stuurde de baas van Lamar een sms’je om de kersverse vader te ontslaan. Austin zat middenin een proefperiode van 90 dagen bij een beveiligingsbedrijf.

Nadat het nieuws van zijn ontslag zich verspreidde, besloot een barmhartige samaritaan om het jonge gezin een handje toe te steken. Hoewel ze Austin niet kent, heeft Sara Persechino een crowdfundingcampagne opgestart om het gezin te helpen. Na amper één dag bracht de actie al meer dan 1.600 euro in het laatje.

Daar houdt het goede nieuws nog niet op voor Lamar. Minstens drie werkgevers hebben de ontslagen beveiligingsagent al een job aangeboden. “Soms verlies je iets en je krijg iets dat veel beter is”, reageerde Lamar bij Concord Monitor na zijn ontslag. Dat geldt nu dus niet enkel voor zijn gezonde zoon.