Koning Filip ontvangt Duitse bondskanselier Angela Merkel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Koning Filip ontvangt op donderdag 12 januari de Duitse bondskanselier Angela Merkel in audiëntie in het koninklijk paleis in Brussel. Dat heeft het Paleis meegedeeld. Merkel is die dag in de hoofdstad om een eredoctoraat van de KU Leuven en UGent in ontvangst te nemen. Het is niet de eerste keer dat koning Filip Merkel ontvangt. Op 4 maart 2015 bezocht de Duitse bondskanselier ook al het kasteel van Laken. Een jaar later prees de koning naar aanleiding van een staatsbezoek van president Joachim Gauck "de houding van solidariteit" van Duitsland "in het licht van de vluchtelingencrisis" en het Duitse engagement voor een sterke Europese Unie.

Merkel zal die dag ook een onderhoud hebben met premier Charles Michel. Het gesprek kadert volgens een woordvoerder van de Duitse regering in de voorbereiding van de aanstaande toppen van staatshoofden en regeringsleiders over de toekomst van de Europese Unie, begin februari in Malta en in maart in Rome.

De KU Leuven en UGent maakten vorige maand bekend dat ze Merkel gezamenlijk een eredoctoraat uitreiken. Beide universiteiten willen de bondskanselier lauweren "voor haar diplomatieke en politieke inspanningen om de politieke sterkte van Europa uit te bouwen en de waarden te verdedigen die ons continent toelaten om in verscheidenheid toch eenheid te vinden". De plechtigheid vindt plaats in The Egg in Brussel.

bron: Belga