Dragon Ball Xenoverse lost tweede episode

Anderhalf jaar na de release van Dragon Ball Xenoverse is de game van Bandai Namco al terug. Maar pakt deze tweede episode ook met genoeg nieuwigheden uit om de DBZ-fans te overtuigen?

Met Final Fantasy XV en The Last Guardian drukten de Japanse videogames hun eigenzinnige stempel op het eindejaar. Tussen al dat geweld verscheen ook het discretere Dragon Ball Xenoverse 2, dat in tegenstelling tot die twee andere games – die maar liefst tien jaar in de maak waren – niet lang op zich liet wachten.

Dragon Ball Xenoverse is een combat game dat geïnspireerd is op het Japanse anime-universum. In tegenstelling tot titels als Street Fighter integreert het ook RPG-elementen en een echt scenario. Voor je aan het avontuur begint, moet je dus eerst je personage van kop tot teen creëren. Deze nieuwe episode speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen van de eerste Dragon Ball Xenoverse af en belooft verbeterde graphics, nieuwe personages, een nieuwe ‘6 vs. 1’ multiplayer en een nieuwe stad, Conton City.

Die stad – het vertrekpunt voor al je zoektochten en gevechten – is wel een pak groter, maar in de praktijk blijven de nieuwigheden eerder schaars. Dragon Ball Xenoverse 2 geeft meer de indruk een versie 1.5 te zijn van de eerste episode, met een heleboel gerecycleerde elementen. Wat niet wil zeggen dat dit een slechte game is. Integendeel. Hij is zelfs beter dan de vorige en zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij alle Dragon Ball-fans. Alleen jammer dat de ontwikkelaars een beetje lui zijn geweest.

(tw)