Bart Tommelein wordt lijsttrekker in Oostende voor Open Vld

Bart Tommelein wordt lijsttrekker in Oostende voor Open Vld

Vlaams minister Bart Tommelein (Open Vld) doet in 2018 een gooi naar het burgemeesterschap in Oostende. Dat heeft hij gezegd in de kuststad. Hij neemt ook ontslag als voorzitter van de gemeenteraad om een meer vrije rol te spelen naar aanleiding van de verkiezingen in oktober 2018. “Ik heb de voorbije dagen beslist om burgemeester Johan Vande Lanotte uit te dagen en dus de lijst te trekken van de liberalen”, aldus Tommelein, de huidige Vlaamse minister van Begroting, Financiën en Energie. “Na ruim 20 jaar denk ik niet dat de verandering en de toekomstvisie van mijnheer Vande Lanotte zal komen. Er zijn veel uitdagingen en als rasechte Oostendenaar zie ik niet alleen wat er leeft, maar ook wat Oostende nodig heeft. Ik wil een burgemeester zijn van alle Oostendenaars en de leiding nemen van een project waar iedereen kan aan meewerken”.

Tommelein schuift vijf prioriteiten naar voor, namelijk de uitbouw van een ombudsdienst, het verlagen van de belastingsdruk, het creëren van een moderne, digitale en groene stad, de stad proper houden en tot slot de inspraak van de inwoners verhogen.

Tommelein neemt ook ontslag als voorzitter van de gemeenteraad. “Ik wil een meer vrije rol spelen”, aldus Tommelein. Hij verwees ook naar de plannen van Vande Lanotte om een burgerpartij op te richten. “Wij staan open voor iedereen, ook wie geen partijkaart heeft. Ik had er ook geen in 2000 toen ik gemeenteraadslid werd”.

Tommelein verwacht geen problemen voor de rest van de legislatuur. “De coalitie gaat gewoon verder. Maar Open Vld is nu volwassen in Oostende en we zijn klaar om de burgemeester te leveren”, besluit hij.

bron: Belga