Megyn Kelly ruilt Fox News voor NBC

Megyn Kelly ruilt Fox News voor NBC

De Amerikaanse journaliste Megyn Kelly, die dit jaar wereldberoemd werd door haar aanvaringen met de toen Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, vertrekt na 12 jaar bij Fox News om aan de slag te gaan bij NBC. Dat melden de Amerikaanse media. Kelly begon 12 jaar geleden als een onervaren journaliste bij het conservatieve Fox News, en groeide sindsdien uit tot een van de grootste sterren van de zender. Haar “The Kelly File” werd het op een na best bekeken televisieprogramma op een kabelnieuwsnetwerk, na “The O’Reilly Factor”.
Ze maakte tijdens de recente presidentsverkiezing nog furore door haar vete met Donald Trump. Die noemde haar onder meer een “bimbo” nadat ze hem tijdens een debat in augustus 2015 meer uitleg over een voorgeschiedenis van denigrerende opmerkingen ten opzichte van vrouwen. Na afloop noemde Trump Kelly een “lichtgewicht” en zei verder: “Er kwam bloed uit haar ogen en uit haar … wherever”. Het conflict zorgde er zelfs voor dat Trump weigerde deel te nemen aan een debat van Fox News in januari vorig jaar. Ondertussen lijken de brokken tussen de twee gelijmd, nadat hij zijn verontschuldigingen aanbood tijdens een interview met Kelly in mei, maar het openlijke conflict heeft enkel maar bijgedragen tot Kelly’s sterrenstatus.
Op NBC zal Kelly haar eigen daytime nieuws- en talkshow presenteren, wordt ze het anker van een nieuwsprogramma op zondagavond waarin dieper wordt ingegaan op de actualiteit en zal de regelmatig optreden tijdens de speciale politieke programma’s van de zender en de berichtgeving over andere grote nieuwsfeiten. Vrijdagavond presenteert ze haar laatste “The Kelly File” op Fox News.

bron: Belga