Champions League basket – Nederlagen voor Oostende en Charleroi

Champions League basket - Nederlagen voor Oostende en Charleroi

Oostende en Charleroi zijn er woensdag op de elfde speeldag van de Champions League basketbal voor mannenteams allebei niet in geslaagd hun wedstrijd winnend af te sluiten. Landskampioen BCO ging in groep D in eigen huis met 73-78 onderuit tegen het Italiaanse Sidigas Avellino, in groep E moest Charleroi zijn meerdere erkennen in het Duitse Ludwigsburg (88-66).
Landskampioen Oostende had het knap lastig tegen de ploeg van Belgian Lion Retin Obasohan (5 ptn) en stond bij rust 34-40 in het krijt. De kustploeg probeerde wel, maar uiteindelijk werd met vijf puntjes verschil verloren. Bij de thuisploeg lukte Rasko Katic zestien punten. In de stand is Oostende gedeeld vijfde, Avellino wordt tweede.
Le Spirou moest in groep E buigen voor het Duitse MHP Riesen Ludwigsburg, dat het met 88-66 haalde. Bij rust stonden de Henegouwers al 48-34 achter, bij Charleroi werd Jevohn Shepherd topschutter met elf punten. Voor Charleroi was het al de zevende nederlaag in de groepsfase, het blijft voorlopig gedeeld vijfde. De Duitsers worden tweede en verzekerden zich van kwalificatie voor de volgende ronde.
De vijf groepswinnaars stoten samen met de beste drie nummers twee rechtstreeks door naar de achtste finales van de play-offs. De overige twee nummers twee gaan naar de eerste ronde, net als de nummers drie en vier en de beste vier nummers vijf. De slechtste vijfde krijgt net als de zesde en de zevende een plaats in de achtste finales van de Europe Cup. De achtste is uitgeschakeld.
Op speeldag twaalf ontvangt Charleroi op dinsdag 10 januari het Servische Partizan, een dag later moet Oostende op bezoek bij het Spaanse Tenerife.

bron: Belga