Vrouw uit Peer onder elektronisch toezicht voor dodelijk vluchtmisdrijf in Bree

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft de 20-jarige vrouw aangehouden die gisteren betrokken was bij een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf in Bree. Ze staat nu onder elektronisch toezicht.
Gisteren rond 16 uur werd op de Meeuwerkiezel, ter hoogte van het woonzorgcentrum Gerkenberg in Bree, een 91-jarige vrouw aan een oversteekplaats aangereden. De vrouw was met behulp van een rollator aan het wandelen. Passerende automobilisten stopten en verwittigden de hulpdiensten, maar de bejaarde vrouw overleefde de klap niet.

De bestuurder van het betrokken voertuig pleegde vluchtmisdrijf. Dankzij een goede beschrijving van het voertuig van een andere weggebruiker is de politie een verdachte op het spoor gekomen. Het voertuig was door de klap beschadigd geraakt, onder meer aan de voorruit. Op de plek van het ongeval lagen er ook brokstukken van het betrokken voertuig. Gisterenavond al kon de politie de 20-jarige vrouw in Peer arresteren en meenemen voor verhoor. Bij haar woning kon het voertuig worden aangetroffen met sporen van schade. Vandaag besliste het parket van Limburg om haar bij de onderzoeksrechter voor te leiden.

Door de beslissing van de onderzoeksrechter wordt de voorhechtenis bij haar thuis met een enkelband uitgeoefend. Het gaat eigenlijk om een alternatieve manier van uitvoering, waarbij ze de woning niet mag verlaten. Ze moet wel komende vrijdag voor de raadkamer verschijnen. De vrouw zou na de klap in een paniekreactie naar huis zijn gevlucht. Er is geen sprake van intoxicatie. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Ze riskeert een celstraf van 3 maanden tot 5 jaar en een geldboete tot 12.000 euro. Een politierechter kan verder beslissen om haar rijbewijs voor een langere periode in te trekken.

bron: Belga