“Meerdere geïnteresseerden” voor deel Flandriavloot

Meerdere geïnteresseerden voor deel Flandriavloot

Het bedrijf Brabo praat met een aantal geïnteresseerden voor de overname van enkele Flandriaboten. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Het bedrijf bevestigt dat er gesprekken lopen. Met uitzondering van een speciale vaart op oudejaarsavond en in de komende maanden nog een aantal tochten voor het Havencentrum Lillo voer begin november de Flandria voor de laatste keer regulier uit. Het wegvallen van de verlieslatende exploitatie door Studio 100 betekent midden mei mogelijk het einde van de gekende, maar ook verouderde Flandria’s. Eigenaar Brabo zette ze te koop in de hoop ze later niet te moeten slopen.

Sinds een aantal weken wordt er gepraat met geïnteresseerden. “Er zijn meerdere partijen. Met twee kandidaten zijn de gesprekken misschien iets concreter”, zegt CFO Robert Merckaert over de volgens hem “iconische schepen voor Antwerpen”. Volgens Gazet Van Antwerpen zou er interesse zijn voor twee van de vier nog operationele schepen.

Brabo heeft via dochteronderneming Antwerp Water Services vier operationele Flandria’s: een kleiner schip voor B2B-vaarten, het restaurantschip La Pérouse en nog de Flandria’s 18 en 24.

bron: Belga