Bezoek Reynders aan Fiji en Nieuw-Zeeland – Reynders oppert idee van symposium in België

Bezoek Reynders aan Fiji en Nieuw-Zeeland - Reynders oppert idee van symposium in België

Op de tweede en laatste dag van zijn bezoek aan Fiji had minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders onder meer een ontmoeting met Faiyaz Koya, de Fijische minister van onder meer Handel, Toerisme en Industrie. Tijdens het onderhoud benadrukte de Fijische minister dat het land op zoek is naar investeerders en bedrijven die de mogelijkheden willen komen bekijken in het land. De minister ziet onder meer een groot potentieel om op de vele beschikbare gronden in Fiji aan biologische landbouw te doen.
Een tijd geleden organiseerde Koya daarom een symposium in het Australische Sydney en het Nieuw-Zeelandse Auckland, om er buitenlandse investeerders en privébedrijven aan te trekken.
Minister Reynders opperde dinsdag de idee om een soortgelijk symposium in Brussel te organiseren. “Ik heb aan de minister gezegd dat we misschien dezelfde contacten kunnen hebben in Brussel, met een aantal bedrijfsleiders in België, in zeer specifieke domeinen. Ik denk bijvoorbeeld aan landbouw, maar ook aan groene technologie en hernieuwbare energie, want hier in Fiji zijn er daarvoor veel mogelijkheden”, legde Reynders uit. “Fiji is zeer ver, en het is soms makkelijker om de eerste contacten te hebben in Brussel en dan naar hier te komen.”
Minister Koya leek de idee van een dergelijk symposium zeer genegen, en minister Reynders benadrukte dat 2017 een goed jaar daarvoor zou zijn. Dan loopt Fiji immers internationaal in de kijker door zijn voorzitterschap van de COP23, de VN-klimaatconferentie in het Duitse Bonn.

bron: Belga