Deze website wist je sporen van het wereldwijde web

AFP /L. Neal

Wie het wereldwijde web de rug wil toekeren, kan voortaan een beroep doen op een website die in een paar muisklikken al je online sporen uitwist. 

De website werd www.deseat.me gedoopt en is het geesteskind van Wille Dahlbo en Linus Unnebäck, twee Zweedse ontwikkelaars. Je hoeft enkel je emailadres en het bijhorende paswoord in te voeren, waarna je een overzicht krijgt van alle websites waar je bent ingeschreven of waarvan je een account hebt.

Om de privacy van de gebruikers te garanderen, benadrukken Dahlbo en Unnebäck dat hun dienst een beroep doet op de computer van de gebruiker, en niet op hun eigen server.

Voorlopig is de dienst nog redelijk beperkt. Zo kunnen enkel accounts gewist worden waarvoor je een emailadres van Google gebruikt. Met pakweg een Hotmailadres kan deseat.me niet aan de slag.

De ontwikkelaars zijn er ook (nog) niet in geslaagd om de verwijder-info van alle accounts te vergaren, wat betekent dat bij sommige wesbites de ‘delete’-knop grijs is. De dienst werkt wel al voor de meeste veelbezochte sites, zoals bv Facebook of Twitter.