Weerbericht – Winterse buitjes

Maandagochtend sneeuwt het nog vooral in de streken ten zuiden van Samber en Maas. Er kan nog 1 tot 3 cm verse sneeuw vallen. Elders is het wisselend bewolkt met lichte winterse buitjes. Geleidelijk verschijnen er ook opklaringen in de Ardennen. Daar is er dan weer kans op een paar sneeuwbuien. De maxima liggen tussen 0 graden in Hoog-België en 7 graden aan zee, met zo’n 5 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal zwak en in het westen soms matig uit het noordwesten. Dat meldt het KMI. Maandagavond zijn er nog wat buitjes mogelijk van smeltende sneeuw of sneeuw, maar in de loop van de nacht wordt het op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. In de Ardennen kan lage bewolking en aanvriezende mist gevormd worden. Minima van +4 graden aan zee, 0 graden in het centrum, en tot -7 graden in de Hoge venen. Behalve aan de kust is het dus uitkijken voor gladheid door rijm- en ijsplekken.
Dinsdag is het overwegend droog met opklaringen. Later wordt het zwaarbewolkt. De maxima schommelen tussen 0 en 3 graden in het zuiden van het land, tussen 3 en 6 graden elders en rond 7 graden aan de kust. In het binnenland is de wind zwak en later matig uit zuidwest tot west, aan de kust is de wind matig en later vrij krachtig uit west tot noordwest met rukwinden tot 50 km per uur.
Woensdag is het eerst zwaarbewolkt met wat regen. Nadien wordt het wisselend bewolkt met enkele plaatselijke buien. Op de Ardense hoogten valt de neerslag onder de vorm van sneeuw waardoor er daar nog enkele cm kan bijvallen.
Donderdag is het droger met opnieuw meer verspreide nachtvorst.

bron: Belga