800 ambtenaren sluiten eerste werkdag feestend af in de Ancienne Belgique

Op de eerste werkdag van het jaar kwamen, naar jaarlijkse gewoonte, zo’n 800 ambtenaren een feestje bouwen in de Brusselse Ancienne Belgique. Voor het tweede jaar op rij trekt het ambtenarenbal minder volk dan voorheen, een trend die zich volgens de organisatie doorzet vanwege de terreurdreiging. In de voorgaande jaren kwamen er jaarlijks zo’n 1.200 ambtenaren naar het bal. Sinds de verhoogde terreurdreiging eind 2015 neemt dat aantal af. Zowel in 2016 als 2017 zetten zo’n 800 ambtenaren het nieuwe werkjaar al feestend in.
“We zagen vorig jaar al dat mensen wegbleven vanwege de terreurdreiging, en dit jaar zet zich dat door”, zegt Patrick Vanhopplinus van Kunst en Vrije Tijd (KVT) Personeelsvereniging van de Vlaamse overheid. “Het zijn vooral mensen die zelf in Brussel werken, die langskomen”, vertelt Patrick Vanhopplinus van Kunst en Vrije Tijd (KVT) Personeelsvereniging van de Vlaamse overheid.
Toch spreekt de organisatie van een geslaagde editie, want de ambiance zat erin en de zaal liep goed vol.
Het feestje in de AB begon om 13.00 uur en loopt nog door tot 22.00 uur. Het is al de 48e keer dat het ambtenarenbal plaatsvond.

bron: Belga