Frisse dag met opklaringen

Frisse dag met opklaringen

Vanochtend hangen er in het westen en het centrum van het land nog aanvriezende mistbanken, maar later krijgen we opklaringen in het hele land. Maxima tot 5 graden in de Ardennen en tot 3 graden elders. ’s Nachts is het lichtbewolkt in het oosten, terwijl er lage wolkenvelden binnendrijven in het westen. De minima liggen tussen -8 en -4 in de Ardennen en -2 tot +1 elders. Dat meldt het KMI. Het weekend begint, na het oplossen van eventuele nevel of aanvriezende mistbanken, zwaarbewolkt maar droog. Enkel ten noorden van Samber en Maas is morgen plaatselijke motregen mogelijk. In de Ardennen worden veel opklaringen verwacht, maar blijft de aanvriezende mist in het zuidoosten lange tijd hangen. Maxima van -1 graad in het uiterste zuiden tot +5 graden aan zee.

Ook zondag is het zwaarbewolkt met soms wat lichte neerslag. Het is koud met temperaturen rond het vriespunt, maar in de loop van de avond wordt het geleidelijk zachter. Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt een storing van west naar oost over het land en valt er regen of smeltende sneeuw. Ten zuiden van Samber en Maas kan er enkele centimeter sneeuw vallen. Op het einde van de nacht is het uitkijken voor ijsplekken.

De eerste week van het nieuwe jaar wordt ingezet met wisselende bewolking en buien. In Hoog-België worden winterse buien of sneeuwbuien verwacht. Aanvankelijk liggen de maxima rond 4 of 5 graden in het centrum van het land. Vanaf donderdag is het enkele graden zachter en volgt mogelijk een nieuwe regenzone.

bron: Belga