Sanne Cant pakt veertiende seizoenszege in Loenhout

Sanne Cant pakt veertiende seizoenszege in Loenhout

Sanne Cant heeft vandaag de zesde manche in de DVV Verzekeringen Trofee gewonnen. De Belgische kampioene soleerde in Loenhout naar de zege voor de Nederlandse Marianne Vos en wereldkampioene Thalita de Jong. Laura Verdonschot werd knap vierde. De start kwam op naam van Lucinda Brand die al een paar wedstrijden in goede doen is. De Nederlandse wachtte niet af en trapte stevig door in de eerste ronde. Achter haar volgde een groepje met Sanne Cant, Thalita de Jong, Ellen Van Loy en enkele andere rensters. Marianne Vos, achteraan gestart, begon andermaal aan een inhaalrace.

Bij de eerste passage aan de finish telde Brand tien seconden voorsprong op het achtervolgende groepje, Vos keek aan tegen een achterstand van negentien tellen. Die voorsprong verspeelde Brand bijna toen ze ten val kwam in een bocht, intussen kregen we met Cant en De Jong een duo in de achtervolging. Die laatste schakelde evenwel zichzelf uit toen ze in het lint reed.

Cant ging alleen op zoek naar Brand en pikte nog voor het eind van de tweede ronde aan en zou niet veel later alleen haar tocht voortzetten, want Brand moest duidelijk haar snelle start een beetje bekopen. De Belgische kampioene deelde haar wedstrijd goed in, telde met nog twee ronden voor de boeg tien seconden voorsprong op een trio met Laura Verdonschot, Thalita de Jong en Lucinda Brand. Marianne Vos volgde op zestien seconden met Ellen Van Loy.

De Jong nam in die voorlaatste ronde afstand van haar twee metgezellen, kwam nog heel stevig opzetten in het slot bij Cant, ze naderde tot op vijf seconden, maar een foutje bij het opspringen van de fiets na een passage door een gracht kostte tijd en krachten. De zege was voor Cant, De Jong viel opnieuw achteruit bij het groepje met Verdonschot en co. Helemaal in het slot kwam ook Vos nog aanpikken en zou ze alsnog naar de tweede plek rijden. De Jong vervolledigde uiteindelijk het podium.

bron: Belga