Actrice Debbie Reynolds overleden, een dag na haar dochter Carrie Fisher

Actrice Debbie Reynolds overleden
Actrice Debbie Reynolds overleden

De Amerikaanse actrice Debbie Reynolds is woensdag (plaatselijke tijd) overleden, een dag nadat haar dochter Carrie Fisher stierf. Dat heeft haar zoon gemeld aan verschillende media. Reynolds werd 84 jaar en werd eerder op de dag met spoed opgenomen in het ziekenhuis met een beroerte. Reynolds, een van de grote sterren uit de “golden age” van Hollywood, is vooral bekend voor haar rollen in films al “Singing in the Rain” en “The Unisinkable Molly Brown”. Voor die laatste film werd ze genomineerd voor een Oscar. Daarnaast kreeg ze twee Emmy’s, vijf Golden Globes en een nominatie voor de Tony Awards. In 2014 kreeg ze de Lifetime Achievement Award van de Screen Actors Guild, en een jaar later kreeg ze de Jean Hersholt Humanitarian Award tijdens de Oscars.
Ze stond ook bekend als live performer, en deed haar eerste optreden in een nachtclub in 1960. Reynolds bleef acteren tot 2012, maar was dit jaar nog te zien aan de zijde van haar dochter in de documentaire “Bright Lights: Starring Debbie Reynolds and Carrie Fisher”.
Carrie Fisher, die wereldberoemd geraakte door haar vertolking van prinses Leia in de “Star Wars”-films overleed dinsdag op 60-jarige leeftijd aan een hartaanval. “Ze wilde bij Carrie zijn”, aldus Reynolds zoon Todd over het overlijden van zijn moeder aan Variety.
Dinsdag postte Reynolds nog een bericht op Facebook naar aanleiding van de dood van Fisher. “Bedankt aan iedereen die de kwaliteiten en de talenten van mijn geliefde, prachtige dochter heeft omarmd. Ik ben dankbaar voor jullie gedachten en gebeden die haar nu begeleiden naar haar volgende halte. Liefs, Carrie’s moeder.”

Bron: Belga