Crash Russisch vliegtuig – “Op deze heilige dag zijn mijn gedachten bij de slachtoffers”

Crash Russisch vliegtuig - "Op deze heilige dag zijn mijn gedachten bij de slachtoffers"

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker, heeft zondag zijn medeleven betuigd aan de Russische president Poetin, na de crash van een Russisch militair vliegtuig waarbij alle inzittenden om het leven kwamen. “Het is met grote droefheid dat ik vandaag het verlies van zoveel mensen vernam, bij de vliegtuigcrash in de Zwarte Zee vandaag”, zei de Europese leider uit Luxemburg zondagavond in een verklaring.
“Op deze heilige dag zijn mijn gedachten zijn bij de slachtoffers, hun families en hun naasten. Ik wil in mijn naam en in die van de hele Europese Commissie mijn oprechte deelneming uitdrukken voor u en het hele land”, zo richtte Juncker zich tot president Poetin.
Zondag stortte een Tupolev Tu-154 met 92 inzittenden neer in de Zwarte Zee. Het vliegtuig verdween omstreeks 5.27 uur plaatselijke tijd, twee minuten nadat het was opgestegen in Sotsji, van de radar. Intussen werden al brokstukken en lichamen gevonden, op anderhalve kilometer van de kust.
President Poetin beval een onderzoek naar de crash, dat door een een speciale commissie zal gevoerd worden. Over de oorzaak van de crash bestaat nog onduidelijkheid, maar er wordt geen enkele piste uitgesloten, ook niet die van terrorisme.
Poetin kondigde voor maandag een dag van nationale rouw aan in Rusland.

bron: Belga