Alison Van Uytvanck moet onder het mes en zegt af voor Australian Open

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck (WTA-121) moet vrijdag onder het mes voor een blessure aan de arm. Dat kondigde ze donderdag zelf aan via Twitter. Door de operatie raakt de 22-jarige Grimbergse niet op tijd klaar voor het Australian Open. "Jammer genoeg speel ik het Australian Open niet", tweette Van Uytvanck. "Ik onderga morgen een operatie aan mijn arm. Ik start na de ingreep meteen met mijn revalidatie en zal sterker terugkeren."

Van Uytvanck ziet na een matig jaar ook haar voorbereiding op het volgende seizoen verstoord. In 2016 kon ze de goede prestaties van het jaar eerder, toen ze de kwartfinales op Roland-Garros bereikte en dichtbij de top 40 van de WTA-ranglijst aanleunde, niet bevestigen. "Ali" nam met Alain De Vos een nieuwe coach onder de arm, veranderde van racket en was enkele weken out met een enkelblessure. Ondanks een duik op de WTA-ranking leek Van Uytvanck met twee zeges op het ITF-circuit en een kwartfinale op het WTA-toernooi van Québec opnieuw aan de beterhand.

Op het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne overleefde Van Uytvanck nog nooit de eerste ronde. Veel punten heeft ze er dus niet te verdedigen. Vorig jaar bleek de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA-13) met tweemaal 6-0 te sterk, het jaar voordien ging ze er tegen de Amerikaanse Serena Williams (WTA-2) met 6-0 en 6-4 uit.

bron: Belga