Brit gearresteerd wegens onbeleefde kerstverlichting

Twitter / Blackpool Gazette

Lang niet iedereen is enthousiast wanneer het eindejaar weer aanbreekt. Een Britse man liet dat expliciet blijken met zijn kerstverlichting, maar net daarom sloeg de politie hem in de boeien.

Steve McGawley kreeg ’s avonds laat een bezoekje van de politie. De agenten reageerden op klachten van de buren, die stelden dat de kerstverlichting van de man onbeleefd en beledigend was. Op film is te zien hoe de politie een ultimatum stelt: “Ofwel verwijder je je kerstlichting of we stellen een pv op voor verstoring van de openbare orde.”

McGawley koos resoluut voor het tweede. Volgens hem was er niets fout met zijn decoratie. Wat de buren een penis noemden, was volgens hem een paddestoel. De bel (die samen met ‘end’ het woord ‘bellend’, een Engels woord voor eikel) is wel feestelijk, maar de politie had toch een probleem met de toevoeging.

Omdat McGawley weigerde de lichten te verwijderen, sloeg de politie hem in de boeien voor verstoring van de openbare orde. De man kwam ervan af met een boete van 90 pond (106 euro). Volgens The Blackpool Gazette bestaat de kans dat McGawley dat bedrag niet zelf moet ophoesten. Enkele buurtbewoners, die de humor van lichtjes inzagen, hebben besloten om geld in te zamelen voor de man.