Weerbericht – Zachte maar regenachtige aanloop naar Kerstmis

Wolken en opklaringen wisselen elkaar af na het ochtendgrijs woensdag, maar aan de kust en in het westen neemt de bewolking al snel toe. Na de middag verwachten we aan de kust de eerste regen. Tegen het einde van de namiddag regent het in de westelijke helft van het land. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 6 graden in het westen, en dat bij een matige tot soms vrij krachtige wind uit zuid tot zuidzuidwest. Dat meldt het KMI. De regenzone trekt woensdagavond verder over het hele land en ’s nachts regent het meestal matig in het hele land. De minima liggen tussen 1 en 5 graden.
Donderdag is het betrokken en regenachtig over het grootste deel van het land. In de namiddag wordt het vanuit het westen droger en verschijnen enkele opklaringen aan de kust. Ten zuiden van Samber en Maas blijft er veel bewolking, die er het zicht kunnen beperken. Op het einde van de namiddag stijgt het kwik tot 3 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden in het westen van het land.
Er hangt vrijdag nog veel ochtendgrijs, en plaatselijk ook nevel of mist. In de Ardennen kan er nog wat lichte (mot)regen vallen en is de zichtbaarheid soms beperkt. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas en 6 en 9 graden elders.
Zaterdag zijn er opklaringen met kans op plaatselijke buien, bij maxima van 4 tot 9 graden. Zondag en maandag is het vaak zwaarbewolkt met soms nog wat neerslag. Zondag is het winderig bij maxima tussen 8 en 12 graden.

bron: Belga