Vivaqua ontkent politieke tussenkomst bij benoeming nieuwe ceo

Vivaqua ontkent politieke tussenkomst bij benoeming nieuwe ceo

De raad van bestuur van de Brusselse watermaatschappij Vivaqua heeft Laurence Bovy aangewezen als directeur-generaal. Dat heeft het bedrijf woensdag bevestigd. Dat gebeurde zonder politieke tussenkomst, benadrukt de intercommunale. Woensdag meldde De Tijd dat Bovy, een vertrouwelinge van Laurette Onkelinx, werd benoemd tot nieuwe directeur-generaal ondanks dat ze derde eindigde op de shortlist van headhunter Egon Zehnder.

Maar Vivaqua ontkent. “In het kader van de laatste selectiefase eindigde mevrouw Bovy eerste van een mondeling examen dat de drie kandidaten moesten afleggen vóór een externe examencommissie”. De raad van bestuur heeft het standpunt van de externe examencommissie gevolgd, met 15 stemmen ‘voor’, 8 stemmen ‘tegen’ en 2 onthoudingen, aldus nog het bedrijf.

De watermaatschappij ontkent een politieke benoeming. “De politieke verantwoordelijken voor Vivaqua zijn op geen enkel moment tussengekomen in de evaluatie van de kandidaten en de raad van bestuur was het eens met de procedure en haar transparante karakter alvorens zich uit te spreken”.

bron: Belga