Rechtse groeperingen houden protestwake aan kanselarij van Merkel

Rechtse groeperingen houden protestwake aan kanselarij van Merkel

Rechtse groeperingen houden vanavond om 18 uur een protestwake aan de kanselarij van Angela Merkel in Berlijn. Dat bericht de krant Die Welt. Het gaat om een initiatief van de antimigrantengroepering “Ein Prozent”. Enkele politici van de rechtspopulistische partij Alternative für Deutschland (AfD) zullen er het woord nemen. De actie krijgt ook de steun van de extreemrechtse beweging Pegida. AfD greep de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn van maandagavond aan om het migratiebeleid van Merkel nog eens op de korrel te nemen.

Extreemrechtse activisten houden vanavond ook om 18 uur een demonstratie aan de Hardenbergplatz in Berlijn, in de buurt van de Breidscheidplatz, waar de aanslag plaatsvond. Ze doen dat onder het motto “Grenzen sluiten – aan Merkels handen kleeft bloed.”

Een linkse groepering plant op dezelfde Hardenbergplatz ook een actie om de slachtoffers en de nabestaanden van de aanslag te herdenken en te protesteren tegen de acties van groepen die “deze misdaad gebruiken om haat te zaaien en onze samenleving te verdelen.”

bron: Belga