Petra Kvitova zal ten vroegste over 6 maanden terug tennissen

Petra Kvitova zal ten vroegste over 6 maanden terug tennissen

De Tsjechische tennisster Petra Kvitova zal ten vroegste over zes maanden weer in competitie kunnen komen. Dat verklaarde chirurg Radek Kebrle, die haar dinsdag aan de hand opereerde, woensdag op een persconferentie. De 26-jarige Kvitova moest onder het mes nadat ze dinsdagochtend in haar appartement in Prostejov aangevallen werd door een inbreker. De linkshandige Wimbledonwinnares van 2011 en 2014, nummer elf van de wereld en voormalig nummer twee, liep daarbij verwondingen aan de vijf vingers van de linkerhand op.

Dinsdagavond meldden dokters nog dat het minstens drie maanden zal duren voor ze de hand weer kan belasten. “Dat betekent dat ze pas over drie maanden in staat zal zijn een racket vast te pakken. Voor ze weer effectief op hoog niveau kan sporten, zullen we een half jaar verder zijn. In het beste geval”, legde Kebrle uit. “Het gaat om een ernstige en gecompliceerde blessure. Alle vijf de vingers en twee zenuwen van de hand werden geraakt. De operatie duurde drie uur en drie kwartier. Dat was zo omdat we erg voorzichtig te werk moesten gaan, om niet nog meer schade aan te brengen. De operatie verliep goed, er waren geen complicaties. De dokters doen er alles aan om haar volledig te laten herstellen. Ze is jong en sterk en heeft lange en dunne vingers. Ik zien geen reden waarom ze haar carrière niet opnieuw zal kunnen oppikken.”

“Het is te vroeg om te zeggen wanneer Petra weer precies in competitie zal kunnen komen, maar ze is klaar om er alles aan te doen om aan de top terug te keren”, klink het in een mededeling van Kvitova’s entourage. “Petra is blij met hoe de operatie verliep en houdt het moreel hoog.”

Omdat Kvitova zes maanden buiten strijd zal zijn, krijgt ze bij haar terugkeer een beschermde ranking. Dat betekent dat ze de eerste acht toernooien op de hoofdtabel zal staan alsof ze op dat ogenblik nog altijd nummer elf van de wereld is. De “Leeuwin van Tsjechië” mist in januari al zeker het Australian Open en in mei Roland-Garros. Wimbledon, het derde Grand Slam van het seizoen, gaat op 3 juli van start.

bron: Belga