Winterpret trok al 406.000 bezoekers naar Brussel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Brusselse Winterpret, dat op 25 november opende, heeft tijdens het weekend van 2, 3 en 4 december liefst 406.000 bezoekers gelokt. Voor het oudejaarsfeest worden er verschillende animaties voorzien tussen de Beurs en het de Brouckèreplein. De opkomst van het eerste weekend van december lag met 406.000 bezoekers uit binnen- en buiteland enorm hoog. Uit de tellingen blijkt dat er ongeveer 104.000 buitenlandse toeristen door de straten van het stadscentrum kuierden. Vlamingen en Walen waren goed voor 110.000 bezoekers en de overige 192.000 aanwezigen kwamen uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Van de bezoekers bleven 31.200 minstens het hele weekend overnachten in Brussel-Stad.

Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) hoopt vooral dat mensen zullen blijven komen en zich niet laten afschrikken door de recente aanslag in Berlijn. "We maken allemaal deel uit van de collectieve veiligheid, maar we moeten vooral ook blijven leven. Toch is het nu ook zo dat we allemaal waakzaam en voorzichtig moeten blijven. Dat betekent ook verdachte zaken meteen signaleren bij de bevoegde instanties", aldus Mayeur.

Op oudejaarsavond gaan alle feestelijkheden en dus ook het traditionele vuurwerk om middernacht voorlopig gewoon door. Vanaf 20.00 uur zullen verschillende artiesten rondtrekken op de Anspachlaan en het spektakel verzorgen. Tussen 23.00 uur en 01.00 uur bereiken de feestelijkheden een hoogtepunt met muziek en het vuurwerk.

bron: Belga