Geen witte Kerst dit jaar

Geen witte Kerst dit jaar

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Morgen neemt de bewolking toe vanuit het westen, in de namiddag gevolgd door regen in het westen van het land. Donderdag is het regenachtig en zacht met maxima tot 9 graden, zo meldt het KMI. Morgen, na het optrekken van het ochtendgrijs, wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Aan de kust en in het westen van het land neemt de bewolking al snel toe en na de middag verwachten we de eerste regen aan de kust. Op het einde van de namiddag regent het in de westelijke helft van het land.

Donderdag is het betrokken en regenachtig over het grootste deel van het land. In de namiddag wordt het vanuit het westen droger en verschijnen er enkele opklaringen aan de kust.

Vrijdag hangt er nog veel ochtendgrijs en plaatselijk ook nevel of mist. In de Ardennen kan er nog wat lichte (mot)regen vallen en is de zichtbaarheid soms beperkt.

Zaterdag zijn er opklaringen met kans op plaatselijke buien. Maxima van 4 tot 9 graden. Zondag en maandag is het vaak zwaarbewolkt met soms nog wat neerslag. Zondag maxima tussen 9 en 13 graden, maandag enkele graden minder. Er is dus geen witte Kerst dit jaar.

bron: Belga