België oefent op 28 maart in Sotsji tegen Rusland

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Rode Duivels spelen op dinsdag 28 maart in het Fisht-stadion in Sotsji een vriendschappelijke interland tegen Rusland, organisator van het WK in 2018. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag bekendgemaakt. Wanneer er precies wordt afgetrapt, zal later gecommuniceerd worden. Drie dagen eerder, op zaterdag 25 maart ontvangt het team van bondscoach Roberto Martinez in WK-kwalificatiegroep H Griekenland in het Koning Boudewijnstadion. De Rode Duivels leiden in de poule met 12 op 12, voor Griekenland (10 ptn) en Bosnië en Heregovina (7 ptn). Cyprus en Estland tellen 3 punten, Gibraltar is puntenloos laatste.

"Het wordt de tiende confrontatie tussen onze Rode Duivels en Rusland (duels met de Sovjet-Unie meegerekend)", zo luidt het in een persbericht. In het laatste onderlinge duel - in de groepsfase van het WK 2014 in Brazilië - wonnen de Belgen met 1-0 dankzij een doelpunt van Divock Origi in de 88e minuut. "Van de negen wedstrijden won zowel Rusland als België er elk vier. In 1996 was er het enige gelijkspel (0-0)."

"De KBVB is nog niet op de hoogte van het aantal tickets dat zal beschikbaar zijn voor Belgische fans, net als de ticketprijzen. Enkel leden van Fanclub 1895 kunnen de wedstrijd in Rusland bijwonen. Ticketinformatie voor hen volgt binnenkort."

Op de FIFA-ranking is Rusland 55e, de Rode Duivels staan op de vijfde plaats. Het Fisht-stadion is tijdens het WK in 2018 het decor voor vier groepswedstrijden, een achtste en een kwartfinale.

bron: Belga