Moeskroen en Westerlo strijden in degradatietopper

Vanavond is het tijd voor midweekvoetbal met de 20ste speeldag van de Jupiler Pro League. Moeskroen en Westerlo vechten een levensbelangrijk degradatieduel uit.

Beide ploegen konden al sinds de 9de speeldag, op 1 oktober, niet meer winnen. Intussen staan ze met 11 punten samen in de kelder van het klassement. De kloof met de derde laatste, Waasland-Beveren, bedraagt al vier punten. Wie vanavond met de punten gaat lopen, deelt de ander met andere woorden een stevige klap uit. Bij de vorige confrontatie, op de 7de speeldag, won Moeskroen met 1-3.

Thuisreputatie

Eveneens vanavond ontmoeten KV Mechelen en Charleroi elkaar. Mechelen verkeert in een uitstekende vorm en werkt aan een goede thuisreputatie met vijf zeges op rij in eigen huis. De Mechelaars zijn intussen tot op één punt van play-off I genaderd. Met Charleroi ontmoeten ze echter een ploeg van een ander kaliber dan de tegenstanders die ze de afgelopen weken versloegen. KV zette zijn reeks van drie opeenvolgende overwinningen immers neer tegen de staartploegen Eupen, Moeskroen en Waasland-Beveren. Charleroi staat op de vierde plaats in het klassement.

Bodem

De derde wedstrijd die vanavond wordt gespeeld, is Waasland-Beveren tegen STVV. Ook die ploegen, respectievelijk 14de en 12de in de stand, kunnen niet tevreden zijn met hun plaats dichtbij de bodem van het klassement. De topper van de 20ste speeldag is AA Gent-Anderlecht. Dat is meteen ook de enige wedstrijd die donderdag gespeeld wordt. Alle andere ploegen treden morgen aan.