Apple werkt volledig op hernieuwbare energie

Pixabay / matcuz

Apple draagt de bescherming van het milieu hoog in het vaandel en daarom werkt het bedrijf sinds kort volledig op hernieuwbare energie. Dat heeft CEO Tim Cook laten weten tijdens een interview na zijn bezoek aan Donald Trump. Velen zien hierin een onrechtstreekse uithaal naar de toekomstige president.

Vorige week kreeg Trump de topmensen van Google, Facebook en Apple op bezoek. Heel opmerkelijk, aangezien de technologiebedrijven al openlijk lieten blijken geen grote fans te zijn van de president-elect. Ook na de meeting blijven de tegenstellingen groot.

Eerder liet Twitter al weten geen gegevens aan de toekomstige president te zullen leveren voor de uitbouw van diens moslimsregister, en ook de andere bedrijven zijn daar niet happig op. Zo’n register is volgens Trump noodzakelijk om de terreurdreiging onder controle te houden.

In een interview met het technologiemagazine TechCrunch benadrukte Apple-CEO Tim Cook daarnaast hoe belangrijk het milieu en het klimaat voor het bedrijf zijn. “Regeringen hebben effect op wat we kunnen doen, zowel positief als negatief. Wij focussen ons op de dingen die voor ons belangrijk zijn, zoals privacy, mensenrechten, het milieu en de klimaatverandering.”

Velen zien hier dan ook een onrechtstreekse uithaal in naar de president-elect en diens theorieën rond klimaatverandering. Trump betwijfelt dat de mens daarin een grote rol speelt.