Jan De Nul verdeelt opleiding over internationale carrière

Avontuur, grootse projecten, internationaal werken en constant bijleren. De uitdagingen bij Jan De Nul spreken heel wat jonge ingenieurs aan. Met de Jan De Nul Academy zet het bouw- en baggerbedrijf nu nog forser in op kennis overdragen.

Je zoekt als pas-afgestudeerde ingenieur een kers op je taart? Wel, met je diploma in de hand krijg je de kans om je technisch te vervolmaken bij een van de grootste baggermaatschappijen ter wereld.

“Ons opleidingstraject is door de jaren heen gegroeid en evolueert nog steeds”, zegt Yves Bosteels, Director Knowledge, Processes & Innovation. “Omdat we bijvoorbeeld vaststellen dat onze mensen 80% on the job leren, brachten we de inhouse opleiding voor starters van zes weken terug naar vier weken. Nadien plannen we terugkeermomenten om gedetailleerder kennis over contractmanagement, risicobeheersing, lessons learned en dergelijk… door te geven aan de medewerkers van het projectteam. Die opleidingen zijn dus meer carrière-ondersteunend.”

Meer collega’s ontmoeten

Zaten voordien de vele opleidingen verdeeld over afdelingen, in silo’s apart van elkaar, dan bundelt en coördineert de nieuwe Jan De Nul Academy alle opleidingen veel beter. “Zo kom je als medewerker regelmatiger op de hoofdzetel in Luxemburg of de vestiging in Aalst”, zegt Yves. “Je leert collega’s uit andere afdelingen beter kennen, je zal gevraagd worden om zelf zaken te onderrichten die je “in the field” hebt meegemaakt, en we volgen nog beter op hoe het met je gaat.”

Daar in verre landen en grote projecten gaat het er best uitdagend aan toe. Klanten willen het alsmaar sneller, overladen ons met informatie, en willen sleutel-op-de-deur-oplossingen… “Starters zijn heel blij over wat ze mogen doen en over de verantwoordelijkheden die ze al krijgen. Ze kunnen werk, plezier en avontuur combineren en zijn zeer dankbaar dat ze verdere opleiding en ondersteuning krijgen”, weet Yves.

Verantwoordelijk voor kleine kmo

Anouk Himpe is zo’n jonge starter. Na 2,5 jaar als auditor bij KPMG zocht ze het avontuur op. “Ik ga ervoor”, hakte Anouk de knoop door. “Tijdens mijn Erasmus-jaar in Parijs leek Jan De Nul me al een bedrijf waarin ik met een financieel diploma terecht kon. En dat klopte. Ik stuurde mijn cv, en werd na enkele gesprekken aangeworven.”

“Ik werkte al snel in het financiële, administratieve en boekhoudkundige deel van een buitenlands project. Vergelijk het gerust met een kleine kmo waar ik zowel verantwoordelijk was voor secretariaat als personeel, met ondersteuning van lokale mensen.”

Sinds april 2016 doorkruiste Anouk drie landen, werkte ze vooral in het buitenland en leerde ze voortdurend bij. “Ik werd heel goed begeleid, en kon altijd onze reisdienst bereiken. Ik stond er nooit alleen voor.”


Jan De Nul Academy in cijfers

  • 7.500 medewerkers leren continu en geven kennis gestructureerd door via de Jan De Nul Academy, gestart in augustus 2016.
  • Vier weken krijgt elke starter opleiding, over hard- en softskills.
  • Plus één week voor de basic safety course
  • Drie keer per jaar wordt er extra vorming georganiseerd tijdens terugkeermomenten.
  • Opleidingen worden ook in het buitenland gegeven, om zo concrete problemen te bekijken en op te lossen.
  • 2,5 miljoen euro heeft de opleidingssimulator gekost. Je kunt er virtueel door een heel schip lopen, en in de controlekamer de knoppen zien staan.

“Heel concrete stage”

Mathias Verbanck, 22 – Developer binnen ICT-afdeling

“Na een uitdagende stage bij Jan De Nul begon ik de dag na mijn diploma-uitreiking in het kantoor in Aalst. Tijdens mijn stage werkte ik mee aan een project waarvan ik vandaag nog steeds het resultaat zie. Als IT’er bij Jan De Nul sta je voor heel wat uitdagingen.”

“Van Mauritius naar Colombia”

Anouk Himpe, 26 – Financial & administrative manager site

“Vandaag werk ik in ons kantoor in Mauritius, en leer heel veel van mijn ervaren collega’s. Na Mauritius trek ik naar Colombia, waar 2.000 man wordt tewerkgesteld voor verschillende projecten van Jan De Nul.”

“Sneller naar het buitenland”

Yves Bosteels, 49 – Director Knowledge, Processes & Innovation

“Jongeren vertrekken na hun startopleiding op de Jan De Nul Academy sneller naar het buitenland. Daar leren ze verder tijdens het werk in een concreet project en van hun collega’s. Die kennis wordt later nog verder uitgediept tijdens terugkeermomenten.”


Dit artikel werd u aangeboden door Metro-partner Jan De Nul Group.