Yve W. aangehouden voor moordpoging op schoonmoeder in Piringen bij Tongeren

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft de 42-jarige Yve W. uit Tongeren aangehouden. Hij wordt verdacht van moordpoging op zijn 57-jarige schoonmoeder. Vrijdag 9 december beschoot hij haar met een kruisboog, waarna hij haar met een mes te lijf ging. De vrouw liep aanvankelijk levensgevaarlijke letsels op in de halsstreek en de keel, maar in het ziekenhuis verbeterde haar toestand. Yve W. was een week spoorloos, totdat hij zich zaterdag ging aanmelden bij de politie in Edegem. Nadat zijn identiteit met zekerheid was vastgesteld aan de hand van vingerafdrukken, kon de lokale politie van Tongeren hem in het Antwerpse gaan ophalen. De man had echtelijke moeilijkheden en wilde eigenlijk zijn ex van kant maken. Een 34-jarige kameraad bracht hem met een voertuig naar het huis in de Herckensstraat in Piringen waar hij zich verschanste.
Daar arriveerde echter niet zijn ex, maar wel zijn schoonmoeder met zijn elfjarige zoon. Yve W. schoot met een kruisboog een pijl af naar de schoonmoeder, die in de arm geraakt werd. Daarna bewerkte hij haar met een mes. Dat gebeurde in het bijzijn van het elfjarig kind.
De dader vluchtte nadien weg. Het kind kon bij buren hulp halen. Maandag werd de 34-jarige vriend opgepakt wegens mededaderschap aan de moordpoging. De hoofdverdachte bleef echter dagenlang spoorloos. Hij was blijkbaar weggevlucht met de wagen van zijn schoonmoeder. Zaterdagmiddag ging hij zich in het Antwerpse aangeven.

bron: Belga