Weerbericht: Druilerige zondag

Weerbericht: Druilerige zondag

Deze namiddag is het rustig en droog met wolkenvelden en opklaringen. Vooral in het centrum van het land kan het af en toe vrij zonnig worden. Dat meldt het KMI. Het wordt vrij zacht met maxima tussen 4 of 5 graden op de Ardense hoogten en 9 of 10 graden in het centrum van het land. Vanavond kunnen de opklaringen tijdelijk breder worden en koelt het flink af. Het wordt nevelig met vooral in het westen en het zuidoosten vorming van mist die kan aanvriezen. Tijdens het tweede deel van de nacht verschijnen er in het westen van het land lage wolken. De minima liggen tussen 0 en -3 graden in het binnenland en net boven het vriespunt aan zee.

Morgenochtend is het op de meeste plaatsen nevelig met plaatselijk aanvriezende mist. Overdag verwachten we in de oostelijke landshelft nog af en toe zon maar lage wolkenvelden breiden zich geleidelijk uit van west naar oost. Af en toe kan daaruit wat lichte motregen vallen. De maxima liggen tussen 6 en 9 graden. Morgenavond- en nacht ligt het hele land onder de lage wolken en kan er af en toe wat lichte neerslag vallen. Het wordt nevelig en vooral in de Ardennen kan mist het zicht beperken. De minima liggen tussen 2 en 6 graden.

Zondag bevindt de kern van een hogedrukgebied zich boven onze streken en stagneert het vocht in de onderste luchtlagen. Het blijft dus grijs en nevelig. Hier en daar kunnen mist of lichte motregen zelfs het zicht beperken. De maxima gaan van 3 graden in de Hoge Venen tot 7 graden in het westen van het land.

Maandag verwachten we nog vrij veel lage wolken maar verschijnen er ten zuiden van Samber en Maas mogelijk reeds opklaringen die zich later uitbreiden naar het centrum van het land. De maxima liggen tussen 2 en 6 graden.

Dinsdag en woensdag is het vaak zonnig maar wordt het kouder met maxima van 3 tot 5 graden in het centrum van het land en algemene nachtvorst.

Vanaf donderdag trekt het hogedrukgebied zich terug naar Oost-Europa. Atlantische storingen kunnen dan doordringen tot onze streken en zorgen voor perioden met neerslag. In contact met de koude lucht kan die neerslag een winters karakter krijgen in Hoog-België maar ook tijdelijk in lager gelegen gebieden. De temperaturen gaan licht stijgen.

bron: Belga