Tommelein voorziet 700.000 euro voor projecten met milieuvriendelijke voertuigen

Tommelein voorziet 700.000 euro voor projecten met milieuvriendelijke voertuigen

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) maakt 700.000 euro vrij voor zeven projecten met milieuvriendelijke voertuigen. Het gaat om de eerste projecten uit het Clean Power for Transport-plan waarmee de Vlaamse regering de vergroening van het wagenpark wil stimuleren. Voor de eerste oproep werden 28 projecten ingediend. Daarvan zijn er nu 7 geselecteerd die ondersteuning krijgen. Samen gaat het om een bedrag van 700.000 euro.

Zes van de zeven goedgekeurde projecten hebben als doel om specifieke vloten, zoals taxi’s, autodeelsystemen, bedrijfsvloten, bussen, enzovoort te vergroenen. Cambio zal bijvoorbeeld met elektrische deelauto’s werken. Bond Beter Leefmilieu (BBL) en GTL brengen tegen 2020 180 e-taxi’s op de baan en Traxio helpt de bedrijfswagens te vergroenen.

Minister Tommelein: “Ik ben blij om in de week van de milieuvriendelijke voertuigen deze mooie projecten te kunnen aankondigen. Ze zullen Vlaanderen helpen bij de vergroening van onze voertuigen, de uitbreiding van de laadinfrastuctuur en de bewustmaking van de burgers.”

bron: Belga