Knieblessure houdt Gündogan (Manchester City) mogelijk maanden aan de kant

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Duitse international Ilkay Gündogan ligt mogelijk voor enkele maanden in de lappenmand. De 26-jarige middenvelder van Manchester City liep in het competitieduel van gisteren tegen Watford (2-0) een blessure aan de rechterknie op en verliet het veld in tranen. De precieze ernst van de blessure wordt waarschijnlijk vandaag pas duidelijk na extra onderzoek. De ploegmaat van Rode Duivels Kevin De Bruyne en Vincent Kompany blesseerde zich kort voor rust. "Het ziet ernaar uit dat we het lange tijd zonder hem moeten doen", stelde City-coach Pep Guardiola na afloop. "Hij is heel verdrietig en dat zijn we allemaal. Het ziet er niet goed uit, morgen weten we meer."

Bij City wordt gevreesd dat de blessuregevoelige Gündogan een kruisbandletsel heeft opgelopen. Het uitvallen van de Duitser is opnieuw slecht nieuws voor Guardiola, die in de competitietopper van zondag tegen Arsenal ook onder meer de geschorste Fernandinho en topschutter Sergio Agüero moet missen.

Dankzij de 2-0 zege van gisteren is City voorlopig vierde in het klassement, op zes punten van leider Chelsea. Liverpool en Arsenal, die één punt meer hebben dan De Bruyne en co, staan op een gedeelde tweede stek.

bron: Belga