Het wordt weer kouder

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag is het opnieuw droog en vrij zonnig met af en toe hoge wolkensluiers. In het zuidoosten van het land heeft de zon meer moeite en kunnen de lage wolken hardnekkig zijn. In vergelijking met gisteren verliezen we wel enkele graden, zo meldt het KMI. De maxima liggen tussen 4 en 6 graden in de Ardennen en tussen 7 en 9 graden in de andere streken. De wind waait in het binnenland zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. Op de Ardense hoogten waait het meestal matig. Vanavond zijn er nog opklaringen en hoge wolkensluiers. In de loop van de nacht wordt het nevelig en verschijnen er hier en daar lage wolken. In het zuidoosten van het land kunnen lage wolken en mist het zicht beperken. De minima schommelen tussen -1 en 4 graden. De wind blijft zwak tot matig waaien uit zuid tot zuidoost.

Morgenochtend is het nevelig met plaatselijk lage wolkenvelden. Overdag blijft het droog en wordt het vrij zonnig met wolkenvelden en mooie opklaringen. In het zuidoosten van het land blijft het overwegend bewolkt. De maxima stijgen tot 8 à 9 graden in Laag-België en tot 5 graden in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidoosten.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag verwachten we aanvankelijk brede opklaringen en koelt het flink af. Tijdens het tweede deel van de nacht zwakt de wind verder af en wordt het nevelig. In Vlaanderen en in het zuidoosten van het land verwachten we plaatselijk dichte mist die kan aanvriezen. De minimum temperaturen liggen afhankelijk van de opklaringen tussen +1 en -3 graden bij een zwakke zuidelijke wind.

Zaterdag is er eerst nog kans op aanvriezende mistbanken. In de voormiddag verwachten we in de meeste streken opnieuw mooie opklaringen. In het westen van het land begint de dag echter met lage wolken die zich geleidelijk landinwaarts uitbreiden. Op het einde van de namiddag verdwijnen de laatste opklaringen nabij de Duitse grens of in de provincie Luxemburg en verschijnen de eerste opklaringen in de kuststreek. De maxima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden aan zee. De wind waait zwak uit zuid- tot zuidwestelijke en later veranderlijke richtingen. Aan zee draait de wind op het einde van de dag naar noordwest. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kan er hier en daar wat lichte neerslag vallen.

Zondag krijgt de zon weinig kansen. Het blijft grijs met veel lage wolken, nevel en mist. De maxima komen niet boven de 6 graden uit.

bron: Belga