Belgen in het buitenland - Marvin Peersman bekert met Cambuur voort ten koste van Ajax

door
Belga
Leestijd 1 min.

SC Cambuur, vorig seizoen nog gedegradeerd uit de Nederlandse Eredivisie, heeft Ajax uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-beker. De tweedeklasser uit Leeuwarden klopte donderdag de Amsterdammers in eigen huis met 2-1. Ajax had met het oog op de topper van zondag tegen PSV veel vaste krachten rust gegeven voor het bekerduel tegen Cambuur. De thuisploeg moest de bal aan het jonge Amsterdamse elftal laten, maar gaf amper kansen weg. Op de counter toonde de club van Peersman, die de match in het Cambuurstadion volmaakte, zich dodelijk efficiënt. Martijn Barto (20. en 39.) zorgde voor de 2-0. Ajax-coach Peter Bosz greep na het uur in en bracht met Dolberg, Schöne en Younes drie sterkhouders tussen de lijnen. Pelle Clement (69.) kopte de aansluitingstreffer nog wel tegen de netten, maar verder kwam Ajax niet meer.

"We begonnen desastreus aan de wedstrijd, de jongens gingen er niet vol voor. Het was moeilijk om dat nog om te draaien. Cambuur heeft terecht gewonnen", zei Bosz na de match. Cambuur plaatst zich voor de derde keer in zijn geschiedenis voor de kwartfinales van de KNVB-beker.

Panathinaikos boekte in de groepsfase van de Griekse bekercompetitie een 3-4 overwinning op het veld van tweedeklasser Apollon Smirnis. Paul-José Mpoku kwam aan de aftrap en scoorde de 2-2. Panathinaikos eindigt op de tweede plaats (4 op 9) in groep C en stoot door naar de derde ronde.

bron: Belga