Jimmy Kimmel onthult loon voor presenteren van de Oscars

AFP / K. Winter

Onlangs nog werd aangekondigd dat talkshow-presentator Jimmy Kimmel de Oscars gaat presenteren. Nu is aan het licht gekomen dat hij, althans naar Hollywood-normen, daar niet royaal voor betaald wordt.

Tijdens het ochtendradioprogramma van het Amerikaanse radiostation KROQ liet hij weten dat hij 15.000 dollar (14.400 euro) krijgt voor de taak. Voor gewone stervelingen is dat zeker niet slecht, maar voor een bekende presentator die een lange ceremonie aan elkaar moet praten, is het verbazingwekkend weinig. “Ik denk dat het illegaal is om niets te betalen”, grapt Kimmel.

Volgens The Hollywood Reporter zei Kimmel hetzelfde bedrag te ontvangen als de eerdere gastheren, acteur Billy Cristal en komiek Chris Rock. Zich er enigszins van bewust dat hij misschien teveel informatie had gegeven, zei Kimmel vervolgens dat hij het bedrag van de vergoeding misschien beter niet had kunnen vertellen. “Maar niemand zei me dat ik het niet mocht zeggen. Dus dan is het hun fout”, aldus de 49-jarige komiek.

De Amerikaan is eerlijk over het feit dat hij niet de eerste keuze was. “Ze hebben het aan zo’n veertien mensen gevraagd, die allemaal geweigerd hebben en dan was ik er. Ik viel volledig uit de lucht.”

De 89ste editie van de Academy Awards gaat door op 26 februari 2017.