Jeansmerk laat klanten prijs bepalen voor betere arbeidsomstandigheden

Pixabay / jarmoluk

Het is algemeen geweten dat onze kleding niet altijd in de meest arbeidsvriendelijke omstandigheden gemaakt wordt. De fout hiervoor ligt niet alleen bij de producent, maar ook bij ons koopgedrag. Een Nederlands jeansmerk probeert ons met een special korting hiervan bewust te maken.

Zolang de consument verwacht dat hij jeansbroeken voor een prikje kan kopen, zullen die in dergelijke omstandigheden blijven gemaakt worden. Het Nederlandse merk Mud doet zijn klanten met een eindejaarsactie daarover nadenken.

Voor eindejaar geeft het bedrijf een korting van twintig euro per broek. Die kunnen de klanten in hun eigen zak stoppen ofwel rechtstreeks aan de arbeiders in Tunesië doneren. Zo krijgen zij eerlijk betaald voor hun werk.

Ook voor wie niet bereid is veel geld neer te tellen maar wel graag iets nieuws draagt, heeft het merk een oplossing. Het geeft de mogelijkheid om voor een maandelijks bedrag van 7,5 euro een jeans te lenen. Je kan dus zoveel van broek veranderen als je wil, zonder hier geld aan kwijt te zijn.