Sheraton Brussels Hotel loopt leeg

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met mondjesmaat verlaten de laatste klanten deze voormiddag het Sheraton Brussels Hotel aan het Rogierplein. Om 12 uur sluit het failliete hotel definitief de deuren, maar alle mensen die nog een overnachting hadden geboekt vinden wel onderdak in een zusterhotel van uitbater Starwood Hotels. De klanten die na vandaag nog overnachtingen geboekt hadden, krijgen een nieuwe kamer in een van de zeven hotels die de Starwood Hotels groep nog uitbaat in Brussel. Ook alle onkosten worden vergoed, verzekert Starwood.

Naast de klanten komt ook een tweehonderdtal werknemers op straat te staan. "Ons personeel heeft vandaag zijn laatste werkdag. Het is ons nog gelukt om iedereen een dertiende maand uit te betalen en een voorschot te geven op hun loon", vertelt Kurt Renold, area manager Starwood hotels Benelux.

Starwood Hotels probeert zoveel mogelijk ontslagen zelf op te vangen binnen de eigen keten, maar krijgt ook steun van het Gewest, de Brussels Hotels Association en Actiris. Die hebben alle beschikbare posten in de hotelsector verzameld en doorgegeven aan Starwood Hotels.

bron: Belga