Croky Cup - KV Oostende schakelt AA Gent uit in kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

KV Oostende heeft zich woensdag voor de tweede keer ooit geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. In de Versluys Arena won het met 1-0 van AA Gent. Drie dagen na hun ontmoeting in de Jupiler Pro League (1-1) keken de Kustboys en de Buffalo's elkaar opnieuw in de ogen. Op slag van rust kreeg Kenny Saief een uitgelezen kans om de score te openen voor AA Gent. Maar hij mikte zijn strafschop op Didier Ovono. In de 65e minuut mocht de thuisploeg juichen na een rake treffer van Gohi Bi Cyriac. AA Gent kreeg meteen daarna een tweede opdoffer te verwerken. Brecht Dejaegere trok naar de kleedkamer met een tweede gele kaart. De bezoekers moesten zich neerleggen bij de uitschakeling.

Eupen verzekerde zich dinsdag als eerste van een ticket voor de halve finales door Kortrijk met 4-0 te verslaan. Woensdagavond was Zulte Waregem met 2-0 te sterk voor STVV. In Charleroi-Racing Genk zijn verlengingen aan de gang.

De heenwedstrijden van de halve finales worden (normaal gezien) op 17-18 januari 2017 gespeeld, de terugmatchen gaan door op 1 februari 2017. De finale vindt op 18 maart 2017 plaats in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De winnaar krijgt dan een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

bron: Belga