Belgen in het buitenland - Goal Origi helpt Liverpool slechts aan een punt tegen West Ham

Liverpool heeft zondag op de vijftiende speeldag van de Premier League 2-2 gelijkgespeeld tegen West Ham United. Voor Liverpool is het de derde keer in laatste vier wedstrijden dat het niet kan winnen. Divock Origi stond de hele wedstrijd tussen de lijnen bij de thuisploeg, Simon Mignolet bleef op de bank. Liverpool begon uitstekend aan de partij en Lallana vlamde de Reds al na vijf minuten op voorsprong. West Ham bleek echter niet aangeslagen en stond nog voor rust op voorsprong na treffers van Payet (27.) en Antonio (39.). Bij het vrijschopdoelpunt van Payet zag Karius, de vervanger Simon Mignolet, er opnieuw niet erg goed uit. Na de pauze maakte Origi (48.), na een flater van West Ham-doelman Randolph, meteen gelijk, maar verder kwamen de troepen van coach Jürgen Klopp niet meer. Liverpool blijft in de stand derde, ondertussen op zes punten van leider Chelsea. West Ham staat als zeventiende net boven de degradatiestreep.

Celta de Vigo en Théo Bongonda leden op de vijftiende speeldag van de Primera Division een 0-3 nederlaag tegen Sevilla. Invaller Iborra was de held van de middag en nam alle drie de doelpunten (54., 84. en 90.+2) voor zijn rekening. De laatste treffer was vanop de stip. Théo Bongonda mocht een kwartier voor tijd invallen bij de thuisploeg. Sevilla blijft in de stand derde, op zeven punten van leider Real Madrid. Celta de Vigo, dat zich donderdag nog ten koste van Standard plaatste voor zestiende finales van de Europa League, staat elfde.

Nill De Pauw en Guingamp gingen op de zeventiende speeldag van de Ligue 1 met 1-0 de boot in bij Saint-Etienne, donderdag nog te sterk voor Anderlecht op de laatste speeldag van de Europa League (2-3). Hamouna maakte na 25 minuten de enige treffer van de partij. De Pauw mocht op het uur invallen bij de bezoekers, maar kon de score niet meer omdraaien. Saint-Etienne stijgt naar de achtste plaats, op één punt van nummer zes Guingamp.

Dylan Seys en FC Twente stuntten zich op de zestiende speeldag van de Eredivisie naar een 1-0 zege tegen Ajax, dat donderdag nog 1-1 gelijkspeelde op Sclessin. Na een handsbal en tweede gele kaart voor Viergever, maakte Klich twee minuten in toegevoegde tijd vanop de stip de enige treffer van de middag. Club Brugge-huurling Seys werd na 65 minuten naar de kant gehaald. Ajax ziet in de titelstrijd Feyenoord, dat eerder op de middag brandhout maakte van AZ (0-4), door de nederlaag drie punten weglopen. Twente klimt naar de zevende stek.