Beker van België basket (m) - Oostende-Brussels en Aalstar-Limburg United zijn de affiches voor de halve finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Limburg United, Aalstar, Brussels en regerend bekerhouder Oostende hebben zich zondag geplaatst voor de halve finales van de Beker van België voor de mannen in het basketbal. In die halve finales neemt Oostende het op tegen Brussels en speelt Aalstar tegen Limburg United. Aalstar verloor vrijdag nog de heenwedstrijd in de kwartfinales met 91-85 van Antwerpen, maar kon de achterstand in eigen huis goedmaken door overtuigend met 90-72 te winnen.

Brussels legde de basis voor een ticket naar de halve finales in de heenwedstrijd door op bezoek bij Leuven met 65-84 te gaan winnen. De thuisnederlaag in de terugwedstrijd met 73-76 bleef dus zonder gevolgen.

Limburg United won zaterdag met een voorsprong van vijftien punten tegen Spirou Charleroi (83-98) en daardoor konden de mannen van coach Brian Lynch het zich veroorloven om het in de terugwedstrijd iets rustiger aan te doen en met 91-97 een kleine nederlaag te lijden.

Regerend bekerhouder Oostende had weinig problemen met Bergen en won zowel de heen- als terugwedstrijd: 80-70 en 70-84.

De halve finales worden in januari afgewerkt met de heenwedstrijd op 13 januari en de terugwedstrijd op 15 januari. Oostende neemt het dan op tegen Brussels en Aalstar kijkt Limburg United in de ogen.

De finale staat geprogrammeerd op 19 februari (15u00) in Vorst Nationaal.

.

bron: Belga