Weerbericht – Bewolking neemt toe, maar het blijft meestal droog

Vandaag/zaterdag neemt de bewolking geleidelijk toe vanaf het noordwesten van het land. Het blijft meestal droog maar wat lichte regen of motregen is niet uitgesloten. Aanhoudend vrij zacht weer met maxima tussen 5 graden op de Ardense hoogvlakten en 11 graden in het westen van het land. De wind waait meestal matig uit zuidwest. Dat meldt het KMI. Vanavond en volgende nacht trekt een regenzone over ons land van de kust naar de Ardennen. Na de doortocht ervan klaart het op over het noordwesten. In het oosten wordt het nevelig met kans op mist op de Ardense hoogten. De temperaturen dalen naar 3 tot 8 graden. De wind waait meestal matig en draait van zuidwest naar noordwest achter de regenzone.
Morgenochtend is het eerst nog regenachtig in het zuidoosten van het land terwijl het elders droog is met vooral in het westen opklaringen. Later op de dag is het overal droog met breder wordende opklaringen vanaf het westen. In Hoog-België blijft de bewolking domineren. De maxima liggen tussen 5 graden in de Ardennen en 10 graden in het westen bij een meestal matige zuidwestelijke wind.
Maandag en dinsdag wordt het rustig en moeten we rekening houden met hardnekkige nevel, mist of laaghangende bewolking. Dinsdag is zelfs wat motregen mogelijk. Het is tijdelijk wat frisser met maxima van 3 tot 8 graden bij een zwakke tot matige zuidelijke wind.
Vanaf woensdag voert de zuidelijke wind drogere lucht aan en maakt de lage bewolking plaats voor meer en meer opklaringen. Temperatuursgewijs wordt het overdag 1 à 2 graden zachter met maxima in het centrum rond 8 graden. De nachten daarentegen worden wat frisser met mogelijk lichte nachtvorst in de Ardennen.

bron: Belga