Standbeeld van Nello & Patrasche ingehuldigd in Antwerpen

In Antwerpen is zaterdag het standbeeld van Nello & Patrasche ingehuldigd op de Handschoenmarkt. Op de vlakbij gelegen Onze-Lieve-Vrouwekathedraal werd een video geprojecteerd die het verhaal vertelt. Nello en Patrasche zijn de hoofdpersonages uit de Engelse roman ‘A Dog of Flanders’ uit 1872. De novelle speelt zich af in Hoboken en Antwerpen. De kathedraal en de schilderijen van Rubens spelen er een belangrijke rol in. Het nieuwe standbeeld is van Batist Vermeulen, een multidisciplinair artiest uit Gent die schilderen, beeldhouwen en illustratie combineert.
De onthulling van het beeld maakte deel uit van het openingsfeest van ‘Winter in Antwerpen’. De traditionele kerstmarkt is van start gegaan met tientallen chalets op de Grote Markt, de Groenplaats, de Suikerrui en het Steenplein. Schaatser Kevin Van der Perren mocht zaterdag als eerste gebruikmaken van de ijspiste op de Groenplaats.
Op het stadhuis konden bezoekers van het openingsfeest een live projectie bewonderen die op maat van het gebouw werd gemaakt en aan de Schelde was er het winters concert van Scala & Kolacny Brothers en de Koninklijke Balletschool Antwerpen.
Verdere blikvangers van “Winter in Antwerpen” zijn het eindejaarsvuurwerk op de Schelde, de nieuwjaarsdrink – die niet op de Grote Markt maar op de kaaien aan het Zuiderterras plaatsvindt – en de kerstboomverbranding op Linkeroever. De stad mikt op 1,5 miljoen bezoekers.

bron: Belga