Laurens Vanthoor neemt met eindzege in Intercontinental GT Challenge afscheid van Audi

door
Belga
Leestijd 1 min.

Laurens Vanthoor (Audi) heeft zaterdag in Maleisië de 12 Uur van Sepang gewonnen. Dankzij de overwinning op het circuit nabij Kuala Lumpur is de 25-jarige Limburger de eindlaureaat van de eerste editie van de Intercontinental GT Challenge (IGTC). Vanthoor stuurde zijn Audi R8 LMS aan de zijde van de Duitser Christopher Haase en de Nederlander Robin Frijns in regenachtige omstandigheden naar de zege. Het trio van Audi Phoenix hield de Porsche 911 van de Fransman Patrick Pilet, de Brit Nick Tandy en de Nieuw-Zeelander Earl Bamber op twee rondes. De Duitsers Pierre Kaffer, René Rast en Markus Winkelhock (Audi R8 LMS) vervolledigden het podium.

Vanthoor eindigde in de openingsmanche van de IGTC in het Australische Bathurst als vierde. Na een knappe remonte werd hij derde in de 24 Uur van Spa. Hij sluit zijn uithoudingsseizoen af met een zege in Maleisië en de eindoverwinning in de IGTC. Vanthoor, die in 2017 fabrieksrijder wordt van de nieuwe Porsche 911 RSR, schenkt Audi bij wijze van afscheid ook de eindzege in het klassement voor constructeurs. Vanthoor reed vijf seizoenen in dienst van de Duitse renstal. In november won de Limburger in het Chinese Macau de World Cup GT.

Jean-Michel Gérôme (met de Fransman Français Philippe Richard en de Amerikaan Mitch Gilbert) stuurde zijn Porsche 991 op het circuit van Sepang naar de negentiende plaats.

.

bron: Belga